Opći uvjeti

DOBRO DOŠLI!

Pred Vama se nalazi novi i poboljšani Jako Hrvatska web shop. Cilj je da je svakome od vas ponudimo ono najbolje što imamo i po naj pristupačnijim cijenama.

Naši uvjeti poslovanja:
Ovdje možete pronaći važne informacije o kupovini na webshop platformi jako.hr

1. Sklapanje ugovora:
Izlaganje robe u online trgovini ne predstavlja pravno obvezujuću ponudu već samo neobvezujući online katalog. Pritiskom na tipku „Naruči s obvezom plaćanja“, šaljete obvezujuću narudžbu za robu koju ste prethodno stavili u košaricu. Potvrda narudžbe izdaje se odmah po slanju narudžbe te ne predstavlja prihvat ugovora. Vašu narudžbu možemo prihvatiti slanjem prihvata narudžbe putem e-mail pošte ili slanjem robe.

2. Upute o raskidu

Pravo na raskid

Imate pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana, ne navodeći razloge za to.


Pravo na jednostrani raskid istječe nakon 14 dana od dana kad ste stekli, ili od dana kad je treća osoba od Vas imenovana, a različita od dostavljača, stekla fizički posjed robe.

Za ostvarenje prava na jednostrani raskid, morate nas (JAKO Sport d.o.o., Bajani 65, 22 310, Republika Hrvatska, e-mail: webshop@jako.hr ) jasnom izjavom (npr. pismom poslanom poštom ili e-mailom) obavijestiti o svojoj odluci da jednostrano raskidate ugovor. U tu svrhu možete koristiti priloženi oblik obrasca za raskid, no to nije obavezno.

Kako bi udovoljili roku za jednostrani raskid, dovoljno je da nas obavijestite o korištenju Vašeg prava na jednostrani raskid prije isteka roka za jednostrani raskid sa napisanom Izjavom.

Napomena: Roba koja ima dodatni tisak ili dotisak ne može se zamijeniti ni vratiti za povrat novaca kao niti napraviti jednostrani raskid ugovora ne navodeći razloge za to jer se taj artikl smatra personaliziranim.


Učinci raskida

U slučaju jednostranog raskida ugovora, nadoknaditi ćemo Vam sva plaćanja koja smo od Vas primili, bez nepotrebnog odgađanja i ni u kojem slučaju ne kasnije od 14 dana od dana kad smo obaviješteni o Vašoj odluci o jednostranom raskidu ovog ugovora. Povrat novca bit će izvršen na račun čiji nam IBAN dostavite putem ispunjenog obrasca.

Ukoliko se povrat novca radi na račun koji se ne nalazi u Europskoj uniji, bankovne troškove povrata sredstava u tom slučaju snosi Kupac.

Pravo na povrat troškova zadržavamo do primitka povrata robe ili do dostave dokaza o tome da je roba poslana, ovisno o tome koji događaj nastupi ranije.

Robu trebate poslati nazad poštom na adresu odakle je roba i stigla, i to bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju ne kasnije od 14 dana od dana kad ste nas obavijestili o Vašem jednostranom raskidu ugovora. Rok je ispunjen ako pošaljete robu natrag prije isteka roka od 14 dana.

Troškove povrata snosi kupac.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje proizlazi iz rukovanja robom, osim rukovanja koje je potrebno radi utvrđivanja prirode, karakteristika i primjene robe.

Kraj uputa o raskidu


Predložak obrasca o raskidu

Ovaj obrazac trebate ispuniti i vratiti nam ga samo ako želite raskinuti ugovor:
JAKO Sport d.o.o., Bajani 65, 22 310, Republika Hrvatska, e-mail: webshop@jako.hr
Ja/Mi (*) ovim izjavljujem/izjavljujemo (*) da raskidam (*)svoj/naš ugovor:

za prodaju sljedeće robe (*):

za pružanje sljedeće usluge (*):

naručene dana (*) /primljene dana (*):

Naziv potrošača:

Adresa potrošača:

Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru):

Datum

* prekrižiti nepotrebno

Ili koristiti naš standardni obrazac za povrat robe, kojeg možete pronaći ovdje.

3. Isključenje/istek prava na jednostrani raskid:

Sukladno članku 79. stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača pravo na jednostrani raskid je isključeno za ugovore o isporuci robe koja nije unaprijed proizvedena i koja je izrađena po specifikaciji potrošača, po njegovom izboru ili je prilagođena potrošaču, roba kojoj istječe rok upotrebe, za ugovore čiji je predmet zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.

Napomena: Roba koja ima dodatni tisak ili dotisak ne može se zamijeniti ni vratiti za povrat novaca kao niti napraviti jednostrani raskid ugovora ne navodeći razloge za to jer se taj artikl smatra da je izrađen po specifikaciji potrošača, tj. kupca.

4. Rok isporuke

Predviđeni rok isporuke za webshop narudžbu iznosi u prosjeku 10 radnih dana za robu koja je dostupna i na koju se ne stavlja tisak ili dotisak.
Za robu koja je dostupna i za koju je potrebno odraditi tisak ili dotisak, predviđeni rok isporuke je 30 radnih dana, te ćemo ih o eventualnom produžetku roka kontaktirati. .

U slučaju da je predviđeni rok isporuke duži od 30 radnih dana, Kupac će biti kontaktiran od strane JAKO Sport-a o točno predviđenom roku isporuke te biti upoznati sa mogućnošću da otkaže svoju narudžbu bez dodatnih troškova.

5. Dostava putem HP express

Roba se isporučuje u uobičajenim količinama za potrebe kućanstva te se izdaje samo krajnjim potrošačima. Dostavljači Hrvatske pošte (dostavne službe s kojima JAKO Sport surađuje) pošiljke dostavljaju na adresu za isporuku kroz 3 do 5 radna dana od dana kad im je predana pošiljka, u periodu od 8,00 do 16,00 sati. Molimo Vas da u tom periodu osigurate da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je vizualno pregledati paket, da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja.

6. Jamstva

Ako isporučena roba ima nedostatke, imate pravo na zakonom propisane zahtjeve. JAKO Sport ne daje nikakva dodatna prava u slučaju nedostataka osim zahtjeva predviđenih zakonom.

7. Troškovi dostave

Dostava na Vašu adresu

Isporuka je besplatna za sve narudžbe iznad 70 €. Za manje narudžbe troškove dostave, u iznosu od 5 €, snosite Vi.

8. Sredstva plaćanja

Plaćanje je moguće kreditnom i debitnom karticom (Maestro, MasterCard, Visa, Diners) i pouzećem.
Nema gotovinskih popusta za brzo plaćanje.
Zadržavamo pravo ponuditi određene načine plaćanja samo za traženu dostavu npr. samo načine povezane s odgovarajućom kreditnom ocjenom kako bi zaštitili naš kreditni rizik.

Plaćanje kreditnom karticom

Tijekom procesa narudžbe odmah plaćate iznos unošenjem podataka o kreditnoj/debitnoj kartici.
Po otpremi, Vaša kreditna/debitna kartica će, nakon odbitka popusta, kupona i sličnog, ovisno o slučaju, biti terećena stvarnim iznosom računa

Plaćanje pouzećem

Plaćanje robe izvršit će se u gotovini po dostavi paketa u iznosu navedenom na računu. U slučaju jednostranog raskida ugovora sukladno Točki 2, povrat sredstava vrši se bankovnim transferom. Za to su nam potrebni podaci o Vašem bankovnom računu koji se mogu jednostavno i sigurno spremiti pod Vaš korisnički račun. Zadržavamo pravo izdati kupon u iznosu vraćene robe ako nisu pruženi podaci o bankovnom računu i nakon uzastopnih podsjetnika. 

U slučaju da nemate mogućnost plaćanja karticom, uplatu možete izvršiti Internet bankarstvom ili općom uplatnicom u banci ili pošti. U tom slučaju unesite tražene podatke u sustav i nakon što uplata bude evidentirana, Vaša narudžba će biti poslana i o čemu ćete biti obavješteni mailom.

Jako Hrvatska Web Shop omogućuje kupnju odabranih proizvoda plaćanjem izravno putem interneta. 

- jednokratno plaćanje bez odgode kreditnim/debitnim karticama Maestro, MasterCard, Visa, Diners, putem web-a (PayWay – sigurna veza)

- obročno plaćanje do 6 rata bez kamata moguće je karticama Diners (minimalni iznos narudžbe od 45€)

- obročno plaćanje do 12 rata bez kamata moguće je karticama MasterCard i Visa Zagrebačke banke (minimalni iznos narudžbe od 50€)

- obročno plaćanje od 12 do 24 rate bez kamata moguće je karticama MasterCard i Visa Zagrebačke banke (minimalni iznos narudžbe od 400€)

- obročno plaćanje do 12 rata bez kamata moguće je karticom Visa Gold (minimalni iznos narudžbe od 50€)

Ukoliko želite naručiti proizvode koje vam nudi naš webshop Jako Hrvatska i platiti kreditnom ili debitnom karticom kliknite na gumb “kupi” u tablici s cijenama i popunite navedene rubrike i elektronske formulare sustava PayWay.

Broj rata odabirete prilikom ispunjavanja podataka o kartici, gdje će Vam sustav ponuditi da odaberete broj rata za one kartice koje dozvoljavaju plaćanje u ratama.

Nakon uplate putem sustava PayWay dobiti ćete e-mailom potvrdu o uplati i račun te obavijest o daljnjim koracima.

 

T-COM PAY WAY SIGURAN SUSTAV NAPLATE

Jako Hrvatska koristi T-Com Pay Way sustav naplate kreditnih kartica.

Nakon odabira ovog načina plaćanja i izvršenja narudžbe, izravno pristupate zaštićenoj sigurnosnoj vezi u koju upisujete broj kreditne kartice.T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.

ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla). 

Posebno napominjemo da se podaci o karticama nigdje ne zapisuju ili pamte te su nedostupni djelatnicima Jako Sport ili bilo kojim suradnicima, osim poslovnim bankama s kojima surađujemo. 

 

PLAĆANJE VIRMANOM, OPĆOM UPLATNICOM ILI Internet BANKARSTVOM

Plaćanje virmanom ili općom uplatnicom (u bilo kojoj banci/pošti) ili internet bankarstvom je pogodno za sve koji ne mogu ili ne žele plaćati kreditnim i debitnim karticama. Molimo da nas o svojoj uplati obavijestite na mail webshop@jako.hr. Svakako ćemo Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku o statusu dostupnosti naručene robe.

Treba uzeti u obzir da može proći jedan radni dan da uplata bude vidljiva računu tvrtke, nakon čega idemo u potvrdu narudžbe, a o čemu ćete biti odmah obavješteni e-mailom. Nije potrebno slati kopiju uplatnice mailom, ali je neophodno registrirati se na našim stranicama i unijeti u sustav tražene podatke.
 

PODACI ZA UPLATU

Primatelj:

Jako Sport d.o.o.

Bajani 65 – 22310 Kijevo

OIB – 93212768333

IBAN – HR5023600001102278661

Zagrebačka banka, Samoborska cesta 145, Zagreb

Svrha uplate – navesti broj narudžbe.

– Za uplate iz inozemstva:

SWIFT ZABA HR2X

9. Cijene

Cijene su izražene u eurima i sadrže zakonom propisani PDV.

10. Zadržavanje prava vlasništva :

Zadržavamo pravo vlasništva na robi do potpune isplate.

11. Jezik ugovora/pohrana teksta narudžbe:

Ugovor se sklapa na hrvatskom jeziku. Tekst narudžbe ne pohranjujemo i ne može mu se više pristupiti nakon završetka postupka narudžbe. Međutim, tekst narudžbe možete ispisati odmah nakon predaje narudžbe.

12. Akcijska prodaja

Jako Hrvatska periodično će, prema svojoj odluci, stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, visina popusta i sl.

Poslije proteka roka akcijske prodaje tvrtka Jako Hrvatska neće primati nove narudžbe prema uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

13. Zaštita privatnosti

Sa Vašim osobnim podacima postupamo potpuno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26. Svaka informacija koju nam upućujete biti će korištena isključivo u svrhe za koje je namijenjena. Osobne podatke vodimo u evidenciji kupaca/korisnika i štitimo sukladno zakonskim odredbama.
Budite sigurni da ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne prenosimo Vaše osobne informacije prema bilo kojem subjektu. Osobne podatke dajete dobrovoljno u svrhu kreiranja statusa korisnika i samo za tu svrhu će biti korišteni.

14. Prigovori i sugestije

Sukladno odredbi članka 8. Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07, 79/09), obavještavamo Vas da nam eventualne prigovore možete uputiti putem e-mail-a na webshop@jako.hr.
Na upućeni prigovor odgovoriti ćemo Vam najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je zaprimljen.

15. Obveze korisnika i autorska prava

Autorska prava i intelektualno vlasništvo nad proizvodima na našim stranicama su u cijelosti zadržana. Proizvodi i njihove slike na našim stranicama ne smiju se bez našeg dopuštenja preuzimati, objavljivati niti dalje ustupati trećim osobama. Stranice www.jako.hr su u vlasništvu je tvrtke Jako Sport d.o.o. Sav sadržaj na www.jako.hr kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su tvrtke Jako Sport d.o.o. ili naših partnera i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.
Vaše korisničko ime je samo Vaše i ne smije se ustupati trećim osobama bez suglasnosti Jako Hrvatska Web Shop administracije. Jako Sport d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. Jako Sport d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje nabava@jako.hr.

16. Opći uvjeti

Stranice www.jako.hr su u vlasništvu tvrtke Jako Sport d.o.o. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena pravila i Opći uvjeti, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

17. Korisnički račun i privatnost podataka

Ako koristite ove stranice, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaše korisničko ime i lozinku.

Jako Sport d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje od strane tvrtke Jako Sport d.o.o. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Jako Sport d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Jako Sport d.o.o. Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. Jako Sport d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Jako Sport d.o.o. se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i spriječavanja eventualnih zlouporaba informacija. Transakcije plaćanja kreditnim i/ili debitnim karticama obavljaju se zaštićenim protokolom SSL uz uporabu 128-bitne enkripcije, što se u svijetu smatra sigurnim načinom obavljanja novčanih transakcija. Jako Sport d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Jako Sport d.o.o.

Registracijom na stranicama ove web trgovine potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.

Zahvaljujemo na povjerenju!

JAKO Hrvatska

18. Podaci o ponuditelju

JAKO Sport d.o.o.

Bajani 65

22 310 Kijevo

E-mail: webshop@jako.hr

PDV broj: HR93212768333
OIB:
93212768333

Preuzmite opće uvjete poslovanja kao PDF
Stanje: ožujak 2023.